Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در معاینات بالینی بارها دیده شده افردای که درگیری ریوی دارند، واکسیناسیون خود را انجام نداده یا تکمیل نکرده‌اند و این واقعیت است که واکسیناسیون میزان ابتلای ریوی را کاهش داده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، نشست علمی، آموزشی، خبری کرونا بعد از ظهر امروز در سالن پویش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حضور رضا فدایی مدیر گروه پیشگیری و فرزین خوروش مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا فدایی در این نشست به تشریح وضعیت فعلی شیوع کرونا در استان اصفهان پرداخته و اظهار داشت: آمار کرونا تا اواخر خرداد از نظر موارد سرپایی و میزان بستری به پایین‌ترین حد خود رسیده بود و تعداد تخت‌های اشغالی در بیمارستان‌های علوم پزشکی به 60 تخت و تعداد موارد مثبت ابتلای هفتگی تا 50 مورد کاهش یافته بود. در صورتی که در زمان اوج شیوع، تعداد بیماران بستری حدود 3 هزار نفر و یا بیشتر بود.

وی افزود: با این حال شرایط از ابتدای تیر ماه دست‌خوش تغییر شده و موارد ابتلاهای سرپایی، مراجعات و بستری‌ها رو به افزایش رفت و به نحوی که تعداد ابتلای روزانه از 50 تا 60 ابتلای مثبت، به 400 مورد در روز گذشته رسید و تعداد تخت‌های اشغالی نیز از 200 تخت گذشته است و همه عوامل نشان می‌دهد که در مسیر افزایش بیماری هستیم.

85 درصد از واجدین شرایط دو دوز نخست واکسن را دریافت کرده‌اند

مدیر گروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه حدود 85 درصد افراد جامعه دو دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: زمانی که واکسن در دسترس قرار گرفت، دو دوز واکسن به عنوان پایه واکسیناسیون تعریف شد تا با فاصله یک ماهه تزریق شود و در سطح کشور حدود 85 درصد واجدان شرایط دو دوز نخست را دریافت کرده‌اند. البته به طور دقیق‌تر باید گفت که 85 درصد واجدین شرایط یک دوز و حدود 75 درصد دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند و بعد مشخص شد که برای پایداری ایمنی جمعی به دوزهای یادآور نیز نیازمند هستیم.

وی با بیان اینکه تنها 40 درصد از واجدین شرایط دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، گفت: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت همه افراد بالای 18 سالی که دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و شش ماه از زمان دریافت واکسن آنها می‌گذرد، می‌توانند دوز سوم واکسن را تزریق کنند؛ افراد زیر 18 سال یا افرادی که دارای شرایط خاص و یا بیماری‌های نقص ایمنی هستند نیز باید دوز سوم را تزریق کنند. با این حال هنوز 60 درصد از واجدین شرایط دوز سوم واکسن را دریافت نکرده‌اند.

فدایی ادامه داد: امنیت خاطر مردم به دلیل تزریق دو دوز نخست واکسن کرونا و مصادف شدن واکسیناسیون دوز سوم با پیک پنجم بیماری اصلی‌ترین عوامل کاهش استقبال مردم از دریافت دوز سوم واکسن بود.

ممنوعیت تزریق واکسن در زمان اوج بیماری

وی با اشاره به اعتقاد برخی صاحب‌نظران درباره ممنوعیت تزریق واکسن در زمان اوج بیماری گفت: برخی از  صاحب‌نظران معتقد هستند که تزریق واکسن در زمان اوج بیماری، می‌تواند باعث وخامت حال افراد شود. چون ممکن است فردی که برای تزریق واکسن مراجعه می‌کند، در دوره نهفتگی بیماری به سر ببرد و فاقد علامت باشد و چند روز پس از تزریق واکسن بیماری خود را نشان دهد و حال عمومی وی به همراه علائم واکسن بدتر شود. در نتیجه از نظر تزریق دوز سوم واکسن، شرایط خوبی نداریم؛ این در حالی است به علت جهش‌ها و تغییرات دائمی ویروس، سطح ایمنی جامعه بعد از چند ماه کاهش پیدا می‌کند و برای بالا نگه داشتن ایمنی به دوزهای یادآور سوم و چهارم نیاز داریم.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گفت: براساس دستورالعمل وزارت بهداشت، در حال حاضر تزریق برای افراد بالای 18 سال تصویب شده است؛ در سطح استان اصفهان حدود از 3 میلیون نفر واجد دریافت دوز چهارم واکسن هستند که از این تعداد 550 هزار نفر دوز سوم را دریافت کرده‌ و حدود 10 هزار نفر نیز دوز چهارم را تزریق کرده‌اند.خوشبختانه در چند روز اخیر آمار مراجعات به مراکز واکسیناسیون افزایش پیدا کرده و از 400 الی 500 نفر در روز به حدود 5 هزار نفر در روز رسیده است. بنابراین برای پاسخگویی به استقبال مردم، تعداد مراکز واکسیناسیون افزایش یافته و همه مراکز بهداشتی استان صبح آماده تزریق واکسن هستند.

سبد واکسناسیون استان کامل است

وی با بیان اینکه سبد واکسن استان کامل است، تصریح کرد: کل واکسن‌های موجود در کشور شامل 11 برند بود که دو مورد آن به اتمام رسید و درحال حاضر 9 برند موجود است، در سطح استان همه مراکز بهداشتی واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک را دارند و برخی مراکز تحت عنوان مراکز سبد کامل دارای هر 9 واکسن موجود هستند که لیست آنها در سایت علوم پزشکی اصفهان، درج شده است.

فدایی با بیان اینکه حدود یک میلیون نفر از واجدین شرایط تاکنون هیچ کدام از واکسن‌های کرونا را تزریق نکرده‌اند، گفت: ترغیب افرادی که تاکنون واکسنی دریافت نکرده‌‌اند،در اولویت قرار دارد و اولویت مختص به تزریق دوزهای تکمیلی است. البته مردم درباره واکسیناسیون سوالات و ابهاماتی دارند که طبیعی است؛ برخی از افراد می‌گویند چرا با وجود تزریق واکسن باز هم به بیماری مبتلا می‌شوند؟ در پاسخ این افراد باید گفت که طبق اطلاعات موجود، واکسیناسیون میزان ابتلا را کاهش داده است اما سود و خاصیت اصلی واکسن بر کاهش ابتلای ریوی و میزان مرگ و میر است.

وی در ادامه افزود: در معاینات بالینی بارها دیده شده افرادی که درگیری ریوی دارند، واکسیناسیون خود را انجام نداده یا تکمیل نکرده‌اند و این واقعیت است که واکسیناسیون میزان ابتلای ریوی را کاهش داده است.

موارد مثبت کرونا یک هفته‌ گذشته در سیستان و بلوچستان 7 برابر شد احتمال شیوع کرونا در مناطق زلزله‌زده غرب هرمزگان/ اقلام بهداشتی بین مردم توزیع شد «عادی انگاری» وضعیت لرستان را زرد کرد/ توصیه به تزریق دزهای سوم و چهارم واکسن کرونا

 از همه واکسن‌های موجود برای دوز چهارم می‌توان استفاده کرد

مدیر گروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه از همه واکسن‌های موجود می‌توان برای تزریق دوز چهارم استفاده کرد، متذکر شد: ما تنها کشوری هستیم که 11 برند واکسن را در سبد واکسیناسیون خود داریم و از همه واکسن‌های موجود می‌توان به عنوان دوز چهارم استفاده کرد و حتی برخی از محافل علمی اعتقاد دارند که استفاده از واکسن‌های متفاوت یا واکسیناسیون غیرهمگن، برای کنترل بیماری نتیجه بهتری هم دارد. به مردم توصیه می‌کنیم که روی برند واکسن تزریقی وسواس نداشته باشند، چون ممکن است واردات و یا تولید برخی واکسن‌ها ادامه نداشته باشد.

وی در ادامه به تشریح عملکرد واکسن‌ها در بدن افراد پرداخته و تصریح کرد: واکسن‌ها نمونه‌ای از آنتی‌ژن ویروس را وارد بدن می‌کنند تا بدن در مقابل آن آنتی‌بادی تولید کند و برای ورود ویروس واقعی آمادگی داشته باشد. با این حال سطح آنتی‌بادی‌ها در بدن به مرور زمان کاهش پیدا می‌کند و به همین دلیل به تزریق دوزهای یادآور نیاز داریم. شاید با واکسیناسیون نتوان جلوی ابتلا به بیماری کرونا را گرفت و اما دریافت واکسن مرگ‌ومیر کاهش می‌دهد و بیمارستان‌ها با هجوم بیماران روبه‌رو نمی‌شوند.

فدایی در ادامه به عوارض بلند مدت کرونا اشاره کرده و متذکر شد: در حال حاضر برای صحبت کردن از تبعات درازمدت کرونا زود است اما ممکن است که کرونا باعث افزایش دیابت و مشکلات قلبی و عروقی شود.

تزریق دوز سوم واکسن به کودکان با توصیه پزشک

وی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای برگزاری مراسمات مذهبی اعمال نخواهد شد؛ گفت: مراسمات مذهبی به ویژه عزاداری دهه محرم و مراسم اربعین برگزار خواهند شد و هیچ تصمیمی برای ایجاد محدودیت در این مراسمات وجود ندارد. با این وجود برای راحتی حال زائران و خانواده‌های آنها در حین سفر و پس از بازگشت از زیارت، با موکب‌دارها، سازمان حج و زیارت، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه‌های مربوطه درخصوص ضوابطی که باید رعایت شود، جلساتی برگزار کرده‌ایم و تمهیدات لازم برای تامین آب سالم، ضرورت واکسینه بودن افراد، بسته‌بندی بودن و گرم سرو شدن غذاها فراهم شده و پیش‌بینی‌های لازم برای مواردی مانند گرمازدگی، ایجاد سایه‌بان و پاشیدن آب روی افراد عبوری، انجام شده است. علاوه بر این در استان‌هایی که مرز زمینی با کشور عراق دارند، غربالگری زائران در هنگام بازگشت به وطن انجام خواهد شد.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره واکسیناسیون کودکان، خاطرنشان کرد: تا این لحظه واکسیناسیون افراد زیر 18 سال با دو دوز انجام می‌شود، با این وجود کمیته علمی واکسیناسیون کووید موضوع واکسیناسیون کودکان را در دست بررسی دارد و پیشنهادهایی نیز به ستاد ملی ارائه شده است، ممکن است که تا قبل از آغاز سال تحصیلی این باره تصمیماتی گرفته شود اما همان دو دوز تزریق شده به کودکان تا حدود زیادی از ابتلا و وخامت حال آنها پیشگیری می‌کند. با این حال در نوجوانان 12 الی 18 سال، به افرادی دارای بیماری مزمنی هستند، با توصیه پزشک دوز سوم واکسن نیز تزریق خواهد شد.

انتهای پیام/170/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دریافت کرده اند واجدین شرایط واکسن های موجود دوز سوم واکسن واکسن کرونا تزریق واکسن زمان اوج تزریق دوز نکرده اند دوز چهارم تزریق دو واکسن ها شرایط دو هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • بازداشت عامل چاقوکشی در ایلام
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد